Nieuwe eisen Zwem-ABC

Nieuwe eisen Zwem-ABC

Per 1 januari 2018 heeft het Nationale Zwemdiploma een nieuw jasje gekregen. De diploma’s hebben niet alleen een andere lay-out gekregen, maar ook zijn er enkele eisen veranderd. Deze nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd.

Het jaar 2018 is een overgangsjaar, wat betekent dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s in 2018 gaan werken met deze nieuwe exameneisen. Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s voldoen aantoonbaar aan de kwaliteitseisen die de Nationale Raad Zwemveiligheid stelt en mogen de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C (Zwem-ABC) uitgeven. Zwembad De IJsselslag voldoet aan de kwaliteitseisen en is daarom in bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Nieuwe eisen
Met de nieuwe eisen is er meer duidelijkheid gekomen over in welke situatie een kind zwemveilig is. Het is nu als volgt ingedeeld:
Zwemdiploma A: Zwemveilig in een zwembad zonder attracties
Zwemdiploma B: Zwemveilig in een zwembad met attracties
Zwemdiploma C: Zwemveilig in zwembaden met attracties en open water zonder stroming of grote golfslag.
Ben je benieuwd naar alle eisen? Klik dan op deze link.
De A- en B zwemdiploma’s zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Wanneer je ook je C diploma hebt gehaald, dan voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Vragen:
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Zwem-ABC? Neemt u dan contact op met de receptie van zwembad De IJsselslag 0575-538700 of stuur een e-mail naar zwemschoolzutphen@ijsselslag.nl