Onze zwemlessen

Onze zwemlessen

Met onze zwemlessen leggen we de basis voor een leven lang zwemplezier! Kinderen kunnen bij Zwemschool Zutphen starten vanaf 4 jaar. Wij adviseren u echter goed te kijken naar uw kind. Sommige kinderen zijn op vierjarige leeftijd motorisch nog niet zo sterk om te starten met zwemles. Heeft u hier specifieke vragen over dan kunt u contact opnemen met onze receptie 0575-538700 of e-mailen naar zwemschoolzutphen@ijsselslag.nl. Verder verzorgen wij zwemlessen voor volwassenen, bijzondere kinderen en worden er ouder & kind zwemlessen gegeven.

Zwemles voor kinderen met een extra aandachtsvraag of met een beperking in Sutfene

Zwembad De IJsselslag in Zutphen is vanaf zaterdag 12 mei gestart met zwemles activiteiten voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Alle zwemles activiteiten hebben als doel zelfredzaamheid van het kind te bevorderen, zwemslagen aanleren met als mogelijkheid om door te stromen naar reguliere zwemlesgroepen in zwembad De IJsselslag. In overleg met ouders zijn de instructeurs in staat maatwerk te leveren.

Alle activiteiten vinden plaats in het therapie bad van zorgcentrum Sutfene (locatie De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen). Het therapeutisch bad van zorgcentrum Sutfene is bij uitstek geschikt voor bijzondere kinderen. De omgeving is prikkelarm, de watertemperatuur is 34 graden en bevat geen chloor. Op de locatie van zorgcentrum Sutfene geven wij in verschillende groepen zwemles. Er is een kleine groep met maximaal 4 kinderen, er is een special groep (met 1 ouder) en er worden privé lessen gegeven (30 minuten).

Klik hier voor informatie over het ouder & kind zwemmen voor kinderen met een (ernstig meervoudige) beperking op zondag. 

Onze lesmethodiek

In ons opleidingstraject voor het A-Diploma wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. In groepje Wit (maximaal 6 kinderen) ligt de nadruk op zelfstandig door het water bewegen en wordt de eerste aanzet gemaakt voor het leren zwemmen. In groepje Rood (maximaal 6 kinderen) ligt de nadruk op het aanleren van alle zwemslagen waarna de kinderen doorstromen naar groepje Geel (maximaal 8 kinderen) om te wennen aan het wedstrijdbad en de zwemslagen te perfectioneren. Hierna worden de kinderen uitgenodigd voor groepje Groen (maximaal 8 kinderen), de afzwemgroep.

Blijven zwemmen

Na afronding van het A-Diploma bieden wij ook zwemlessen aan voor het B- en C-Diploma zodat uw kind zwemveilig en zwemvaardig blijft. Dit voor een leven lang zwemplezier. Na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma's. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma's is dit heel goed mogelijk. Na het behalen van het C-Diploma bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de zwemvaardigheidsdiploma's I, II en III.