Gehandicapten zwemmen

Ouder & kind zwemmen voor kinderen met een (ernstig meervoudige) beperking

Het therapeutisch bad van zorgcentrum Sutfene is bij uitstek geschikt voor kinderen met een beperking. De omgeving is prikkelarm, de watertemperatuur is 34 graden en bevat geen chloor. Door de beweegbare bodem kan de waterdiepte naar behoeven worden aangepast. Faciliteiten zoals een tillift in de kleedkamer en bij het bad, douchbrancard, douchrolstoel en aankleedtafel zijn aanwezig.

Bij het ouder en kind zwemmen ligt de nadruk op algemeen waterplezier, spelen en bewegen. Er is een mogelijkheid om aan kleine leerdoelen te werken. We zwemmen in kleinschalig groepsverband waarbij voor ieder kind veel individuele aandacht is. Voorlopig zijn deze lessen op zondag 1x in de 14 dagen:

De data voor komend seizoen zijn:

2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december  (rooster voor na de kerstvakantie volgt nog)

Ouder en kind zwemmen voor kinderen met een (ernstig meervoudig) beperking (EMB)

Maximaal 7 kinderen met hun ouder/begeleider, onder begeleiding van een zweminstructeur.

Lestijden

Zo 10.00 – 11.00 uur

Zo 11.00 – 12.00 uur.

Kosten

€ 15.00 per uur

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marjolein Hobbelen 06-11435247 of mailen naar zwemschoolzutphen@ijsselslag.nl

Zwembad De IJsselslag in Zutphen is vanaf zaterdag 12 mei gestart met zwemles activiteiten voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Alle activiteiten vinden plaats in het therapie bad van zorgcentrum Sutfene (locatie De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen) Klik hier voor meer informatie.